El Parlament Europeu revisa els objectius en Energies Renovables

La Comissió d’Energia de l’Eurocambra a proposat al Parlament Europeu la revisió dels acords i objectius en matèria d’Energies Renovables, aconseguint un SI rotund.

Aquestes són algunes de les claus importants aprovades pel Parlament Europeu (únic òrgan de la UE elegit per sufragi directe):

  • S’eleva del 27% al 35% l’objectiu global d’Energies Renovables per al 2030 (no vinculant), en línia amb les més ambicioses propostes de l’Agència Internacional de les Energies Renovables per a Europa.
  • Reforça la seguretat jurídica, en prohibir l’adopció de mesures retroactives.
  • Blinda l’autoconsum d’energia renovable com un dret, eliminant traves administratives i prohibint mesures com l’impost al sol. Permet l’autoproducció i emmagatzematge d’energia sense haver de pagar impostos per això.
  • Duplica l’objectiu de penetració de renovables en un sector clau com el de la calefacció i refrigeració.
  • Aposta clarament per la descarbonització del transport, amb objectius ambiciosos per a l’electrificació i els biocombustibles avançats, mentre congela l’aportació dels biocombustibles de primera generació en els nivells assolits l’any passat.

A partir d’aquí, i durant el present 2018, el Parlament Europeu haurà de negociar amb els estats membres agrupats en el Consell de la UE, i la Comissió Europea la implementació d’aquests objectius de forma vinculant, de manera que es pugui garantir la consecució els objectius fixats en l’acord de París sobre canvi climàtic.

Segueixen a continuació un parell d’enllaços per a més detall sobre els acords aconseguits.

http://elperiodicodelaenergia.com/el-parlamento-europeo-aprueba-un-objetivo-de-renovables-no-vinculante-del-35-para-2030/

https://www.energias-renovables.com/panorama/el-parlamento-europeo-dice-si-al-35-20180117

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols deixar un comentari?
Pregunta'ns el que vulguis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *