La fi de l’impost al sol

Impost al sol

El Ple del Congrés dels Diputats ha convalidat aquest dijous 18/10/18, el decret llei que va aprovar el Govern el passat 5 d’octubre que inclou entre altres mesures urgents la derogació de l’anomenat impost al sol, que implica l’eliminació de peatges i càrrecs a l’autoconsum (RD 15/2018).

Per altra banda també s’han suspès durant sis mesos dos impostos a la generació elèctrica per rebaixar aproximadament un 4% el rebut de la llum a nivell particular.

Qui va impulsar l’impost al sol l’any 2015 s’ha abstingut en la votació, on amb només 2 vots en contra una majoria aclaparadora ha activat la derogació de l’impost al sol.

Destaca que és la primera legislació espanyola que reconeix el paper actiu del consumidor en el canvi de model energètic, i això ajudarà a ser més conscients del seu consum energètic, dels costos que té i com reduir-los.

El bloc de mesures relatives a l’autoconsum energètic se sosté en tres pilars fonamentals, l’eliminació de càrregues i peatges a l’energia autoconsumida, el dret a l’autoconsum compartit i la simplificació administrativa i tècnica per a instal·lacions de petita potència. En aquest sentit, UNEF, en representació de més del 85% del sector fotovoltaic, espera que els grups parlamentaris mantinguin ferma la seva coherència i suport manifestat a l’autoconsum energètic i respectin, en el Projecte de Llei amb procediment d’urgència paral·lel a la convalidació del RDL, el text del mateix que desbloqueja el dret als ciutadans a convertir-se en autoconsumidors i a simplificar els procediments necessaris per fomentar la instal·lació i ús d’energia solar fotovoltaica, en benefici dels consumidors i com a palanca en la lluita contra el canvi climàtic. Des de UNEF, es convida als grups parlamentaris al consens i la coherència en resposta a la demanda social en el menor temps possible, per dotar finalment de seguretat jurídica al sector fotovoltaic i incentivar amb això el seu desenvolupament, la creació de riquesa i ocupació.

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols deixar un comentari?
Pregunta'ns el que vulguis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *